Åsikter gällande ett äldre inlägg

Underbart när jag får läsa detta

Att få läsa andras kommentarer på det jag skriver är helt underbart. Jag blir väldigt glad när någon faktiskt tar sig tid för att skriva en rad eller två. Även när personen ifråga inte håller med mig om det jag skriver.

Jag är inte ute efter att vara en som alla håller med om allt jag säger, vill bara vara ärlig och få fram en poäng. Hur man än vrider och vänder på allt, kommer det ändå tillbaka till ADHD-relaterade grejer. Även i detta fall.

ADHD-relaterade kommentarer

För ett tag sedan skrev jag ett inlägg som heter – ”Därför misshandlar jag mitt barn med ADHD”, läste igår några kommentarer på det inlägget.

Aga är bra. Jag vet ingen som tagit skada av det. Däremot misshandel fel, för det är inte samma sak som aga. Att välja mellan att aga ett ADHD-barn eller droga ner det med mediciner, så lär nog en del föredra det förstnämnda.

Aga är inte alls bra, enligt mig. Man skall aldrig bruka våld mot ett barn, ja precis. Våld, om ett litet barn får smisk på rumpan när denne har gjort något dumt, då är det i många fall rädslan som gör att barnet inte gör samma fel igen.

Jag kan däremot förstå tankarna aga vs misshandel. Frågan är bara vart gränsen går, många säger att en örfil är ok medans andra säger att det är misshandel.
I vilket fall är jag emot våld, i vilken grad det än må vara.

Att man drogar sitt barn, tex ADHD-barnen måste jag än en gång säga, ADHD-medicin är inte droger. Jag har även skrivit en tanke jag har gällande om ADHD fanns förr eller inte. Läs det här.

Var bättre när jag var liten.. då var jag bara olydig/busig osv osv å fick smisk när det gick för långt… Nu ede ju hela afabatet med sjukdommar

 

ADHD och andra bokstavskombinationer är inte sjukdomar. De är funktionsnedsättningar, stor skillnad.

Underbart att få läsa detta tycker jag. Vill se mycket mera.