En vardag med mig – med tics och tvång

Nämen, va gör du?

En sak som är ganska intressant med mig, som jag har fått höra då vill säga är de ”ritualer” och olika ”saker” som händer när man är omkring mig. Några exempel skall härmed skrivas för erat (ditt) nöjes skull:

  • Det ligger en liten pöl med spilld läsk på golvet som jag givetvis trampar i. Vad hade du gjort? Troligtvis torkat upp pölen och sedan inte tänk mer på det. Jag går en runda i rummet för att sedan komma tillbaka och trampa i pölen igen, fast med andra foten.
    .
  •  På min arbetsplats använder vi palldragare, när jag kör omkring med en pall och råkar köra över min stortå, då suckar jag till för att det gör ont men även för att jag vet att nu kommer jag även att köra över min andra stortå.
  •  Jag sitter och pratar med min sambo om hur kul jag tycker det är när någon ticsar ”ploppljud” med munnen, sen säger hon till mig – ”det gör du med”. Ytterligare ett tics att lägga till i min lista.
    – 
  • En sak många har kul åt när det gäller mig är mjölkpaket, jag tycker det är väldigt jobbigt med öppna mjölkpaket. De måste stängas, direkt efter användandet. Om det icke sker, då kan jag inte släppa det förrens paketet är stängt. 9 gånger utav 10 stänger jag själv för att efter ca 10 sekunder sucka åt att någon öppnar det igen och tittar åt mitt håll med en ”busig” blick.
  • Sifferkombinationer, eller rättare sagt antal. När jag äter godis vill jag äta ett visst antal av en sort godis, samma sak gäller i många andra områden. Tex när jag fnyser och det kommer luft på ena armen. Då skall ett fnysande till ske med luft till andra armen med. Om jag bara träffar en liten del av andra armen måste jag göra det igen tills jag träffar rätt men då även på andra armen för att få till ”rätt antal blåsningar”.
Detta är några utav alla de ”roliga” saker jag har för mig. De ger mig relativt mycket nöje, om det är rätt dag. Annars kan det vara väldigt påfrestande, men oftast försöker jag bara bjuda på mig själv. Finns inte mycket annat att göra.
Jag skrev i ett tidigare inlägg om OCD på arbetsplatsen, det kan du nog få lite glädje av om du läser det med.
När jag tänker efter själv är det ganska roligt, fnysningar i melodi ett visst antal varje gång. Det är även lite roligt nu när det är kortbyxesäsong, ett kallt bordsben på ena benet kan vara intressant, speciellt med de akrobatiska övningar som jag behöver göra för att få till en exakt likadan beröring med andra benet, fast utan att visa det för någon.