Min mun lever ett eget liv

De som inte känner mig kan bli mycket förvirrade

En utav de mest intressanta saker som jag lever med är de vokala färdigheter som jag besitter, jag valde ordet besitter bara för att många tror att vi med tourettes är besatta. Kändes lite passande bara.

Vissa ord som ”flyger” ur mig

Kan ibland vara något som jag ångrar ganska rejält sekunden efter att jag har sagt det. Dock förhindrar det mig inte att säga samma sak igen och igen och igen och igen.

Ett scenario som utspelades hemma för ett litet tag sedan

Min sambo sitter i soffan och ”nördar” med surfplattan och jag sitter och håller på med otroligt viktiga saker med vår laptop, tex hitta roliga bilder på facebook. Vi hade suttit tysta i nästan 30 minuter när jag rester på mig, går fram till soffan där hon sitter, tittar på henne och gapade ”hynda” – sen gick jag tillbaka till datorn igen.

Efter ett par minuter frågade jag henne om jag precis hade kallat henne det jag gjorde eller om jag bara inbillade mig. Hon sa ”yes det gjorde du” – tack och lov är hon van vid konstiga ord som kan komma ifrån min mun, för jag har kallat henne betydligt värre saker än detta vid flertalet tillfällen.

Andra gånger flyger saker och jag skriker

Det händer att jag kastar in saker i väggen och skriker, ibland var för sig medan andra gånger kombinerat. Skriket är tydligen ett roliga falsettmachoskrik som Turk i Scrubs hade en tendens av att avge vid ett flertal tillfällen under seriens gång.

Jag är återigen mycket tacksam för min otroligt förstående sambo och mina underbara vänner som står ut med för en vardag med mig är speciell, mycket speciell.

Både sambo och vänner har kommit på sätt som de kan trigga både tics och tvång hos mig, det utnyttjas relativt ofta och blir som ett lyckopiller under en tråkig film en fredagskväll.

Skämta inte för mycket

Tourettes är underhållande för det mesta, men skämta inte för mycket om det. Vi med denna NPF har en tendens av att dra saker lite för långt om vi triggas för mycket – bara ett tips.