Mitt kaos är organiserat

Jag är inte som du

Att något är organiserat betyder inte att det är gjort på samma sätt som du gör någon uppgift. Tex, tänk dina papper du har hemma. Många utav dem är viktiga, andra mindre viktiga. Vart har du dem?

Om du skulle se mitt matsalsbord, då skulle du nog undra hur det står till i mitt huvud (vårt matsalsbord är en avlastningsplats). Men saken är den att jag har ordning, fast en stökig sådan – Det fungerar för mig, mitt kaos är organiserat. Att kunna hitta det som är viktigt är något som alla någon gång behöver göra, har du allt organiserat perfekt i olika lådor/pärmar? Det har inte jag- Men ändå hittar jag oftast vad jag letar efter.

Min sambo och jag är vad många kallar ”en slarver” – Vi är inte slarviga, det är snarare på det viset att vi prioriterar annat än att hela tiden hålla på med städning. Det finns mycket annat som ger oss mer nöje än ett kliniskt rent och organiserat hem.

Vems sätt är rätt?

Är din ordning som du är helt nöjd med rätt, eller är det rent av min som är mera korrekt? Vi har båda rätt, du skulle troligtvis inte klara av att hitta i min organiserade röra och jag skulle troligtvis få ont i magen utav din.

Det som stämmer för dig är vad som räknas, inget annat. Försök inse det när du ser ner på någon som inte har samma struktur på saker och ting som du har. Alla är olika och beter sig därför inte likadant som du.

Jag blir väldigt trött på

Personer som tränger sig på in i våran lägenhet för att titta runt och säga, ”fy vad skitigt du har det” – vi har det inte skitigt någonstans, snarare rörigt. Men mitt kaos är organiserat, fungerar alldeles ypperligt för oss. Vårt hem är ganska normalt, inget som skiljer sig avsevärt ifrån din antar jag.

Jag kan inte hjälpa att det luktar kattkiss utanför din ytterdörr, tänker inte knacka på och säga åt dig att göra rent i kattlådan heller. Vet du varför? Det är väldigt onödigt att påpeka något för någon annan som är väldigt uppenbart.
Måste poängtera att vi inte har en katt, det är alltså inte hos oss det luktar kattkiss. Vi har det rörigt, inget annat – verkligen inte skitigt.

Det är lika idiotiskt som att säga till en person som är fet att denna är voluminös eller att säga till en kort person: ”Väldigt lång är du inte” – Varför kan inte andra sköta sig själva istället? 

Vi med ADHD har kaos i våra huvuden, det vore väl riktigt konstigt om det som finns inom oss inte speglas i vår vardag? Rörigt huvud = rörigt matsalsbord.

Det du kanske inte förstår är att jag vet att jag inte har det kliniskt rent hemma, jag är inte blind – JAG HAR ADHD, TOURETTES och OCD.