Sammanlänkad NPF

Du har ett stänk av allt

När du genomgår en neuropsykiatrisk utredning tex för ADHD är inte utredningen enbart inriktad på just detta, fokus läggs inom mycket mera då tex Tourettes inte enbart har TS utan kanske även OCD och depression för att nämna några.

Kolla in bilden:

Man kan säga att de sitter ihop.

Hur ser det ut för mig?

Jag har diagnoserna ADHD, Tourettes syndrom och OCD (tvångssyndrom). Drag inom AS finns även hos mig men inte tillräckligt för att detta ska kunna ges som diagnos.

Detta är en utav anledningarna till att en utredning inte kan bli satt snabbt utan hur en lång tid och många olika tester. Allt för att rätt diagnos ska bli satt.

Det är väldigt viktigt att rätt diagnos blir satt då medicinering är något som väldigt många behöver för att kunna fungera på ett bra sätt.

Varför ska man äta medicin?

Jag brukar säga att om du har ont i huvudet tar du en alvedon, sedan mår du bättre. Det är samma sak inom NPF, vi äter inte mediciner bara för att det är otroligt roligt att behöva betala massa pengar varje månad för att fungera, utan enbart för att vi vill må bättre.

Däremot måste du inte äta medicin, det är helt upp till dig. Men om det kan få dig att må bätre, då tycker jag att du ska överväga detta.