Stress påverkar alla på olika sätt

Även jag blir drabbad

Jag har under hela mitt liv haft dessa bekymmer som min ADHD, Tourettes och OCD orsakar mig. Jag har pga detta varit väldigt stressad under hela min uppväxt vilket har visat sig på olika sätt, vissa synliga och andra inte.

Såhär kan jag bli påverkad

Det är alltid tydligt när jag är stressad, mår väldigt dåligt, ska stapla upp några utav de vanligaste problemen jag stöter på under stress. Detta är något som inte skiljer sig mycket ifrån hur du själv troligtvis har det vid stress.

  • Irritation
  • Ilska
  • Illamående
  • Munblåsor
Ilska och irritation är nog det som är mest vanligt för de allra flesta, som du nog vet krävs det nästan ingenting alls för att man ska explodera ut i vansinne och spotta ur sig osammanhängande och meningslöst dravel. 
Illamåendet är något som jag inte har lyckats sätta fingret på, jag är helt kräkfärdig och det kommer bara pang bom utav ingenting under en stressad period. Det är ganska jobbigt.

Under en period i mitt liv som var väldigt jobbigt hade jag nästan 20 munblåsor på samma gång. Den smärtan var helt sjuk, kunde varken äta eller dricka. Det gick långt, såpass långt att jag fick bedövningssalva som jag smetade in i munnen för att kunna äta, även när jag skulle borsta tänderna.

Arbetssam period

Under en period, bortåt ett år då arbetade jag 70-timmars veckor. Kan säga att då fanns det väldigt mycket utav allt det ovanstående, gick in i väggen eller vad man nu vill kalla det, tog mig mer än 2 år att komma tillbaka till arbetslivet igen och nu när jag enbart jobbar heltid känner jag mig ändå helt mör efter ett arbetspass, trots att det inte är speciellt krävande.

Precis som med mycket annat har jag en tendens av att överdriva, även inom arbete. Tjänade en hel del pengar men blev inte lyckligare utav det utan snarare tvärtom. Arbete med måtta är bäst, speciellt om man är lättpåverkad som jag är.