Tänker folk enbart på sig själva?

Dessa personer är anledningen till att vi har det svårt

Tänker folk enbart på sig själva? Jag blir väldigt trött av att höra om dessa människor som i många fall stoltserar med att de lyckas ljuga för försäkringskassan och tjänar en massa pengar på detta.

Jag tänker dra till med två exempel som jag känner till, båda gör mig lika vansinnig då vi som inte bluffar blir drabbade utav detta.

  • ”Fejkar” fibromyalgi – hur detta nu är möjligt vet jag inte, men personen som gör detta berättade sa att ”det är bara att gråta lite hos läkaren”. Tänk på de människor som är döende men inte får någon ersättning ifrån försäkringskassan då de anser att personen är arbetsför trots att den inte är detta.
  • Ljuger till sig vårdnadsbidrag för sitt barn:
    Denna person säger att hennes barn inte klarar av att klä på sig själv och att denne inte klarar av vardagliga sysslor som är nödvändigt för en bra livskvalitet. Mamma följde med under utredningen och hade gått igenom med sonen innan vad han skulle svara på frågorna för att hon ska få sitt bidrag.

Varför är det såhär?

Att en person är såpass girig att den utan tvekan kan göra detta emot andra utan att må dåligt är för mig obegripligt. Tänk alla som har haft problem med försäkringskassan nu när de har blivit hårdare med regler, ändå lyckas dessa personer komma undan med sina lekar.

Jag förstår att FRK har blivit hårdare, det är inget konstigt alls med tanke på detta, de som blir drabbade mår väldigt dåligt utav detta och borde inte göra det. Något är fel och vi måste försöka ordna till detta för att färre ska bli drabbade negativt och att de som ljuger inte ska få pengar för något de inte ”behöver” – givetvis alla behöver pengar, men det finns betydligt ärligare sätt att tjäna dem än genom bedrägeri.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen, ”nej till bron”.