Vad är det folk inte förstår? NPF finns på riktigt

Om jag kunde då kan du minsann

Detta är något som jag har lite svårt att hantera, någon som säger

Jag kämpade mig igenom mina tvång, nu är jag frisk. Kan jag kan du

Inget gör mig gladare än när en person som har ett problem lyckas lösa det. Jag fylls utav glädje och blir riktigt motiverad utav dessa personer. Sen kommer nästa sak med dem. Det kan vara när de säger ”då kan du”.

De allra flesta kan ta sig ifrån ett tvång, faktiskt. Det går med hårt arbete, inte alltid dock. När det handlar om mig och mina ”problem” känner jag att prioritering är det mest lämpade då jag inte kan ta allt på en gång.

Allt på en gång?

Tics, tvång,låg självkänsla, riktigt låga perioder är en del utav min och många andras vardag, ingen vill må dåligt och de allra flesta hoppas väl egentligen att få vakna en morgon av att allt är tiptop och man kan se sig i spegeln och vara riktigt nöjd och belåten med sig själv.

Jag kan inte göra det, inte just nu då det finns allt för många delar att arbeta med. Det går inte att ta allt på en gång, jag måste därför prioritera vilka delar jag ska arbete med. Om allt för stort fokus läggs på OCD då kan det hela förvärras istället.

Välj dina fighter noga

Det finns ingen anledning till att försöka jobba bort alla problemområden i ett nafs, ok om du klarar av det gör det då. I mitt och många andra fall är det inte ens värt en tanke då misslyckande är en känsla som kan tillkomma till den redan tyngda vardagen. Var därför nogrann med vad du väljer att försöka jobba med, SORK är något du kan använda vid vissa problemområden. Läs igenom det här

Gå inte in i väggen

Gör därför detta för dig själv, ingen annan. När dagen är förbi och dina vänner har åkt hem finns du kvar hos dig själv, och just detta är problemet många inte verkar inse. Du slipper problemen när du åker, vi har fortfarande kvar dem.

Slit inte ut dig för någon annan, gör allt för din egen skull. Du förtjänar att må bra.

NPF finns på riktigt – det är inte ett mode som många verkar tro.