Ångestladdad vardag såhär klarar du dig igenom – bästa tipset mot lyckad vardag

Detta är något som jag var och varannan dag får erfara vilket är otroligt jobbigt. Just nu har jag många bollar i luften på en och samma gång vilket jag trivs ganska bra med, sen kommer det olika tidpunkter varje dag där ångesten gör sig påmind och önskan att få gömma sig under en sten i skogen känns mera attraktiv än någonsin förr.

Hur ska man hantera detta?

Finns det något sätt jag kan förhindra att bli nerdragen varje dag utav ångest? Ja det finns faktiskt knep att tillgå, de tips som jag skriver om idag handlar om något som heter förväntansångest, du som inte vet vad det är kan läsa om det här.

Ta tjuren vid hornen

Detta kanske låter konstigt men att ta tjuren vid hornen är något som är väldigt effektivt.

Ta till exempel detta:

  1. Du oroar dig för att förlora ditt jobb varje dag.
  2. Du stressar upp dig för tanken.
  3. Du låter tanken finnas i ditt huvud.

Om du gör såhär:

  1. Tanken kommer till dig, låt den komma.
  2. Tänk det värsta som kan hända om du blir av med jobbet.
  3. Efter ett tag kommer du ha vant dig vid den värsta tänkbara händelsen om du förlorar ditt jobb. Då blir det lättare att få in tanken i huvudet för att sedan kunna vifta bort den.

Magiskt tips som suger musten ur dig

Om du lyckas med att lära dig hantera denna tanken, denna situation då kommer du att kunna lägga fokuset på det som är viktigare. I detta fall, ditt arbete. Om du har fullt fokus på jobbet och viftar bort den negativa tanken som du får, då kommer du att må bättre på din arbetsplats och sen kan du inse att det bara var en tanke som ger ångest. Det händer inte på riktigt bara för att tanken finns där.

Jag säger inte att detta är perfekt för dig, men om du provar och det fungerar. Vore inte det toppen?