Är du allergisk kan du ha NPF

För några år sedan gick jag igenom en ganska stressig period med mycket motgångar och problem. Vi hade våran fina Cocos och jag kände mig tungandad när jag var hemma. Detta fick mig att tro att jag möjligtvis hade blivit allergisk, detta gjorde oss ledsna men vi valde att ringa vårdcentralen för att boka tid, kände att göra ett test är ju inget som är skadligt.

Möttes av idioti

Samtalet med vårdcentralen var inte speciellt långt då personen vi pratade med var överlägsen och kaxigt, hon sa att det inte behövdes något test för det var helt uppenbart att jag var allergisk.

Avliva hunden eller lämna bort henne fick vi höra. Detta kändes inte speciellt bra och samtalet blev inte mycket längre. Efter några dagar ringde jag tillbaka och sa samma sak fast denna gång till en annan person, då fick jag en tid inbokad och efter ett par dagar åkte jag dit för provtagning.

Fick ett oväntat svar

Jag hade inte räknat med att få höra det som kom fram ifrån läkaren, just då kändes det helt otänkbart och absurt. Hon sa att det var stress och att jag inte kunde inte slappna av förrän soffan var under min rumpa i stort sett.

Detta gjorde mig givetvis inte glad, någon provtagning blev det inte heller.

Efter ett tag träffade jag en annan läkare då jag helt enkelt mådde för dåligt och inte kunde klara av min vardag.

Hur gick det sen?

Efter flera olika läkarbesök och även feldiagnoser med en mängd olika sorters mediciner (som förövrigt inte fungerade) träffade jag en läkare som verkade använda sitt huvud. Inte som alla andra läkare där de verkar gå efter en manual.

Jag påbörjade min ADHD utredning och fick därefter tre diagnoser som verkade mera korrekt och mitt liv efter detta fungerar mycket bättre. Dock inte utan problem, jag tampas med ADHD, Tourettes syndrom och tvångssyndrom varje dag. Jag är stressad hela tiden, när jag kommer hem och slappnar av då kommer allt och attackerar mig. Ibland kan det vara värk och ibland något annat.

Poängen är iallafall att om du vill besöka en läkare för att du inte mår bra, stå på dig då och lyssna inte på allt de säger. Många läkare har nämligen väldigt fel och borde helt enkelt byta yrke.

Min allergi visade sig vara stress, precis som läkaren sa vilket var helt otänkbart. Men med facit i hand, då känns det idag ganska skönt att veta.