Dags att ta tag i problemen och slå tillbaka

Inte nog med att jag har dåligt självförtroende, har även stora problem med att se och höra saker som de är utan bygger istället upp en egen bild utav det som jag tror folk menar när de pratar med mig.

Detta kanske lät lite lurigt men jag ska bena ner det i lite mindre delar.

  • Hej, hur mår du idag? En hälsningsfras och en fråga. Detta är något som de allra flesta blir utsatta för varje dag, många utav er utsätter troligtvis någon annan för det med.

Detta är ingenting konstigt, eller hur?

Ett utav mina problem är att jag har svårt att lita på det som andra säger, te.x det som jag skrev överst. När någon börjar prata med mig och säger detta men har någonting i blicken eller rösten som är annorlunda, då sätter min tankeverksamhet igång.

  • Ehh, varför hälsar h*n på det viset? Vill h*n veta hur jag mår eller är det bara en fråga som hon behöver ett svar på för att sedan attackera mig med någonting annat om jag svarar bra eller dåligt? Vad är det som jag ska få höra nu? Vad för slags attack är det på väg mot mig, kommer jag att klara av den? Vill h*n inte umgås med mig längre? Luktar jag illa, har jag gjort något fel?

Jag läser alltså in något annat i vad som sägs. Detta var givetvis en mycket snäll variant utav vad som oftast utspelas i mitt huvud och får mig att må väldigt dåligt.

Detta är vad jag nu ska ta tag i. Förutom att jag läser in saker och ting har jag ett extremt bekräftelsebehov vilket jag varje eviga dag tampas med.

Hur ska jag gå till väga med detta?

Precis vad jag själv undrar, men min uppgift i veckan är att skriva ner ”de saker som gör att jag nojjar”. När jag gjort detta är det dags att ta tag i dem och försöka få mitt huvud att tänka lite annorlunda och kanske även lyckas jag inse att alla människor inte är onda och vill mig illa.

Om jag lyckas med detta kommer jag att skriva ut några utav de värre varianter som utspelas i mitt huvud dagligen. Jag hoppas verkligen att jag snart ska få göra det, vill väldigt gärna lyckas bli fri ifrån detta.

Dags att damma av SORK igen känns det som.