Funktionsnedsättning – den enkla vägen

Jag vill bli ”sjuk”

Många ser en funktionsnedsättning som en sjukdom, bara det är fel. Men jag tänker inte gå in på detta en gång till, nu handlar dagens om något helt annat.

Att kunna skylla sitt dåliga beteende på något

Det är vad många tror att vi gör, det är helt fel. Vi kan inte skylla de felen som händer med oss i närheten på något eller någon annan än oss själva. Det finns inga ursäkter till ett sämre beteende, svårare är det inte.

Varför vill då många bli ”sjuka”?

De som vill ha en diagnos inte kan gå till den stora NPF-manualen och välja det som ser bäst ut, antingen har du en diagnos eller inte. Det är inte enkelt att ha en funktionsnedsättning, jag mår otroligt dåligt utav mina diagnoser väldigt ofta, tack och lov inte varje dag, men när folk ser detta som något vi enbart ”har” för att kunna skylla ifrån oss, då känns det lite jobbigt.

Utav alla diagnoser/funktionsnedsättningar som finns har jag de som är ”lättare” att hantera än många andra, det gör dock inte att saker och ting blir enkelt. När en diagnos blir satt är det oftast för att en person mår dåligt och vill utreda anledningen bakom detta, om vederbörande mår jättebra och inte har några som helst svårigheter, då finns det inte ens en anledning till att utreda.

Men att vilja ha en diagnos, utan utredning eller några som helst belägg är bara dumt, det fungerar helt annorlunda. Om du beter dig korkat och vill skylla på något, skyll då på dig själv – Det är ändå du som har gjort det.

Du bär ansvar för ditt eget handlande

Funktionsnedsättning - Den enkla vägen