Hjälpmedel i världsklass

Det finns otroligt många olika hjälpmedel, i dagens samhälle har du troligtvis redan ett flertal utav dem utan att ens veta om det. Jag tänker tipsa om ett hjälpmedel som enligt mig är i världsklass, detta är inget mindre än Google.

Kalenderfunktion i världsklass

Vi är många som har problem med att komma ihåg möten och en mängd andra saker, därför skriver vi ner dem i en kalender som vi glömmer någonstans och missar därmed de inplanerade tiderna.

Detta har Google tänk på. När du registrerar dig på gmail.com får du inte enbart en klockren gratis mail utan även ett helt paket med olika funktioner bland annat skrivprogram. Det absolut bästa är dock kalendern som ingår, den kan du enkelt koppla samman med din mobiltelefon. Denna fungerar till alla smartphones.

Mer än i telefonen

I min familj har vi gjort en specialare:

  1. Vi kopplade in vår Google kalender i min Iphone.
  2. Vi kopplade samman kalendern med min sambos Iphone.
  3. Sedan kopplade vi ihop detta med vår surfplatta, ”Galaxy tab”.

Detta betyder att vi enkelt kan hålla koll på våra gemensamma aktiviteter som är inplanerade. Möjligheten finns även att ha ett separat konto för sina egna möten (eller vad det nu är som ska skrivas in i en kalender) och då behöver inte din sambo/make/maka/flickvän/pojkvän drabbas utav irriterande påminnelser som inte gäller dem.

Fördelar och nackdelar

Fördelarna är många, precis som jag har skrivit tidigare i detta inlägg. Nackdelen som är värst är dock att du hela tiden måste vara uppkopplad för att kunna få åtkomst till kalendern. Är du hemma och har trådlöst internet kan du enkelt koppla ihop detta med telefon och surfplatta och då slippa problemet. Men när du inte är hemma kvarstår problemet. Tack och lov har många kontantkort och abonnemang idag fri surf.

Det behöver inte kosta speciellt mycket

Många tror att det kostar massa pengar, nästan att ordet surfplatta kostar massvis, det stämmer inte. Om du enbart är ute efter grundläggande funktioner som kalender och lite annat smått och gott kommer du undan med runt 600:- (tack för tipset TKJ) – du kan kolla in på prisjakt och se om du hittar något som passar dig.

Om du redan har all denna utrustning eller enbart en mobil kan du prova, det kostar som sagt ingenting och är helt klart värt det om du som jag har problem med struktur.