Så söker du motivation trots ångest

Uppgifter att utföra men den inre oron är för jobbig

Detta är något jag tampas med i stort sett varje dag, otroligt jobbigt att alltid känna denna ångest som kryper omkring i kroppen med allt som det medför.

Du har uppgifter att slutföra men ångesten påverkar dig såpass mycket att du inte orkar helt enkelt. Vad gör man då?

Så söker du motivation trots ångest

Det jag försöker göra nuförtiden efter att ha använt mig utav SORK under några månader är att just utgå efter den principen. SORK är en forum utav KBT där du staplar upp olika moment för att utreda vad som händer kortsiktig och långsiktigt om uppgiften inte blir slutförd eller när den blir det.

SORK är inget mirakel, alla former utav KBT innebär att du måste kämpa och utsätta dig för moment du har svårt för. Därför kan det vara bra att välja att testa de dagar då ångesten inte är lika påtaglig som den kan vara en annan dag.

Prova på SORK här

Viktigt att inse är

Att du inte är dum i huvudet bara för att du lider utav ångest, depressioner eller vad det än må vara. De flesta människor måste varje dag kämpa för att ta sig vidare.

De flesta utav mina vänner tog körkort när de var 18, jag klarade inte av det och kände mig som ett riktigt miffo. Var jag det? Nej, jag kunde helt enkelt inte utföra den uppgiften just då. Bara för att körkort eller studier kommer i olika stadier i livet betyder det inte att något är fel.

Alla för sig framåt, vissa långsamt precis som ”Tjuren Ferdinand” och andra som Hammy (På andra sidan häcken) – Vissa saker måste ske i vår egna takt. Körkort och studier är två utav de moment i livet som är väldigt viktigt att man är redo för, annars kommer resultatet inte bli som man vill.