Tillfällig Tourette drabbar allt fler

Ursäkta mig, jag  har Tourettes

Jag får höra ifrån fler och fler att de tror sig vara bärare utav vad som enligt många kallas ”En förbannelse” då alla människor med Tourettes svär och juckar mot brevlådor.

Under mitt liv har jag inte gjort något utav det, förutom en och annan svordom som kan ha slunkit ur min mun, fast det är inget som har något med min tourette att göra.

Vanligt misstag många gör

Är att de generaliserar och slår ihop, det är fel. Vad jag menar är att om du har Tourettes behöver inte det betyda att du har kopropraxia eller koprolali.

De två orden ovan som börjar på ”k” är relativt svåra att uttala, det är få som vet om dem och det är ännu färre som faktiskt lider utav dem. Ja nu säger jag faktiskt lider, de tics som dessa personer lider utav är otroligt mycket värre än vad det är för oss med ”vanlig” Tourettes.

Du som säger dig ha tourettes bara för att du svär mycket

Tänk om, ändra tankemönster. Om det enbart handlar om att svära vore saker och ting ganska mycket enklare. Vad många inte förstår är att Tourettes är mycket mera än vad myten/legenden säger. Jag har tics, tvång, ångest, väldigt depressiva/maniska perioder bara för att nämna en liten del.

Det är inte en lek och verkligen inte roligt, dock skulle jag inte vilja byta min TS mot att få bli ”vanlig” då jag trivs med den jag har blivit nu när min kunskap har ökat.