Tvång i vardagen

Jag förundras över oss människor. Om man tar sig lite tid för att beundra omgivningen och de som lever i den ser man ofta lite mer än vanligt när stressen får en att stirra rakt ner i marken när språnget över torget ska ske. Det är väldigt skönt när man får tid att se resten.

Jag brukar alltid kolla lite extra när en viss person går förbi mig, det har inget med att hon är lång, smal och blond att göra utan snarare hennes OCD. Nu kan jag inte säga att det är just detta som hon har då jag inte kan sätta diagnoser, men när jag ser henne funderar jag och förundras över hur bra det är att hon är utomhus när hon lider utav starka tvång.

Vad får mig att tro att OCD är hennes problem?

Jag ska beskriva hur det kan se ut.

  • Hon går 15 steg, sedan stannar hon och tar sig för ansiktet. Står sedan stilla i den positionen en stund för att sedan kunna ta 15 steg igen då samma procedur upprepas.

Det som gör att jag fascineras utav henne är att det inte verkar spela henne någon roll, utåt sett. Inombords känner hon troligtvis något helt annat. Att se en person som hon med denna styrka gör mig väldigt glad, detta visar ett stod mod.

Då jag själv har lite problem med social fobi kan jag inte riktigt gå fram till henne och be om att få veta lite mera om situationen och även berätta om mig och denna bloggen.

Jag känner att det kunde vara utav stor nytta att kanske kunna få prata med henne och kunna få henne att beskriva sin vardag. Detta får väl bli mitt projekt, att ta mod till mig och sedan komma på ett sätt att prata med henne utan att förolämpa.

Har du liknande problem?

Skriva gärna till mig och berätta lite om din vardag. Du kanske kan ge tips och förslag till någon annan som läser.