Värdelösa läkare förstör för människor i nöd

Fick nys om en person som under många  år lidit utav depressioner. Efter många om och med tyckte hon att det kanske vore dags att ta en tur till en psykolog för att försöka reda ut vad det är frågan om.

Detta tycker jag är jättebra, mår man dåligt bör man söka hjälp

Personen hamnade hos en läkare som började göra lite tester på henne, bland annat blodprover. MADRS var även ett utav testen hon fick genomgå där höga poäng tyvärr gavs. Efter att ha genomgått tester och även haft ett samtal med en annan person på vårdcentralen sa läkaren till henne att hon lider utav en kronisk genetisk depression och att det inte finns något att göra.

Någon psykolog behövdes inte för det skulle ändå inte hjälpa. Läkaren skrev även ut ett recept på antidepressiv medicin till henne vilket jag tycker kan vara bra om behov finns. Men resten då?

Hur tänker denna läkaren?

Du behöver inte gå till en psykolog för att du lider utav kronisk depression som är genetisk vilket innebär att det ändå inte skulle hjälpa.

Detta är anledningen till att vården inte är speciellt omtyckt i vårt land, en läkare som anser sig själv vara såpass övermänsklig att endast genom ett möte och några småtester kunna sätta denna diagnos. MADRS i all ära, men kom igen nu detta är inte ok.

Om en läkare ska ställa en diagnos då räcker det inte med ett samtal och ett självskattningstest.

Hur tuff personen i fråga än är påverkar detta  som läkaren har sagt. Om en läkare efter ett kort samtal säger att du lider utav kronisk genetisk depression och att det inte finns något att göra. Hur känner sig då patienten?