ADHD-parodier är fyllda utav sanningar

Det finns en mängd personer som skojar friskt om och med personer som har ADHD, jag själv är en utav dem. Att driva lite med sig själv tycker jag är helt ok då ADHD är en utav mina välsignelser.

Där som skämten och en mängd parodier kan komma in är när det handlar om fokus och att vi kan ha väldigt svårt att behålla en tanke mer än 2 sekunder. Bilden jag laddade upp stämmer verkligen. De som skämtar och tror att det bara är hittepå kan tänka om. Detta är faktiskt sanning.

Jag tycker detta är otroligt roligt vissa gånger, vid andra tillfällen kan det vara otroligt påfrestande. Givetvis är ett utav de mindre trevliga gånger när man ska sova och det hela tiden flyger omkring massvis med helt pantade tankar. Det kan vara allt ifrån ”köpte jag mjölk när jag var 13 år” till ”Finns här några snälla barn”.

Det kan med andra ord vara precis vad som helst för tankar som snor fokus. Tack och lov finns det gånger eller rättare sagt perioder där man är såpass utmattad att det inte spelar någon som helst roll hur mycket tankar det än finns i huvudet. Nackdelen är att somna på det sättet, då vaknar man oftast nästa morgon tröttare än när man gick och la sig.

Detta kan vara en bidragande orsak till att personer med ADHD (givetvis andra med) försover sig ofta och även är sjukskrivna relativt mycket.

Hur man än vrider och vänder på det skrattar jag väldigt mycket när jag läser texten i bilden och känner igen mig otroligt mycket. Jag lovar dig att om du skulle ha ett samtal med mig, då skulle du märka hur duktig jag är på att glida iväg i samtalet, jag har en sådan talang att du inte kommer lyckas ta mig tillbaka.

Det kan ta väldigt lång tid att få ett svar på frågan ”Vad vill du ha till lunch?” – Fråga bara min sambo, hon har vid ett flertal tillfällen nästan fått krampanfall av mitt totala insjunkande och utflytande i det mesta. Roligt har vi iallafall.