Ångestfyllda moment i vardagen

Något som får mig att må otroligt dåligt är att betala räkningar. Detta är inte unikt någonstans, tror knappt att det finns en enda människa därute som faktiskt njuter av tanken att ge bort sina pengar.

För mig börjar det några dagar innan jag ska betala, då börjar ångesten komma krypande och ticsen kan öka. En hel del flåsningar blir det även utav detta, just flåsandet är inget som jag vanligtvis håller på med, detta kommer med andra ord utav någonting som är laddat.

Vill springa och gömma mig under en sten ute i skogen

För där finns inte någon som vill ha mina pengar, där finns inga jobbiga oförutsedda utgifter.
Jag har hittat ett sätt att delvis kringgå detta ångestladdade hinder som ligger framför.

Detta kan låta otroligt dumt och enkelt, men ofta är det de enkla sakerna som rinner mellan fingrarna.

Om du ser vad det är du betalar

  • Boxer – Detta gör att min tv-upplevelse blir roligare.
  • Bredbandsbolaget – Jag kan använda internet, vara på facebook och göra allt jag vill göra online.
  • Bilförsäkring – Utan denna försäkringen står jag väldigt illa till om jag orsakar en bilolycka. Med bilförsäkringen menar jag givetvis den som ligger över trafikförsäkringen då den är obligatorisk.
  • Hyra – Betalar jag inte för mitt hem, då står jag utan precis just det – Ett hem.

Jag försöker tänka på det viset, då blir det enklare att betala men ångesten kvarstår ändå. Man kan inte vinna allt direkt, men om man utsätter sig tillräckligt många gånger för ett moment som är riktigt påfrestande, då kommer ångesten att lindras med tiden.

Du kan även enkelt göra en SORK utav detta och då kunna ställa upp olika alternativ på hur du gör saker och ting och vad som händer om du gör si eller så.

Problemet för oss med ADHD

Är att vi har en tendens av att skjuta upp saker och ting, kanske inte alla men jag är utan tvekan en utav dem som gör det. Har haft stora problem med detta bakåt i tiden men har nu lärt mig relativt mycket gällande ekonomi och liknande för att kunna klara av det.

Jag har några tips för oss med ADHD när det handlar om ekonomi, kolla gärna in det här.