Återigen – Voxra och valdoxan är bra för mig

Varför kan jag inte få in det i mitt huvud? Att strunta i mediciner är inget jag rekommenderar till någon då man efter ett tag har vant kroppen vid dem och när man då missar att ta dem kan det bli lite jobbigt.

Jag äter voxra och valdoxan varje dag, eller rättare sagt, jag vill äta dem varje dag men lyckas inte. Jag mår bra utav dem och då känns det helt hopplöst att återigen hamna i detta läge där jag inte lyckas ta dem.

Fördomar mot oss som behöver mediciner

Jag har väldigt många gånger mött personer som är fördomsfulla, speciellt när det handlar om diagnoser och medicinering. Te.x när någon säger ”Ja alla mår dåligt ibland, men inte äter vi mediciner för det” eller ”Det är nog inte värre för dig än någon annan”.

Jag har sagt det förut och säger det igen, det spelar ingen roll om någonting är värre för dig än för mig. Jag mår inte bättre av att du mår sämre, det fungerar inte på det sättet.

Det är likadant mot dem som tror sig veta allt om funktionsnedsatta, fördomarna när det handlar om Tourettes är helt sanslösa, folk vet verkligen inte vad de pratar om. Om man nu inte vet någonting om te.x ADHD, då ska man heller inte prata om det. Vi som lever med detta kan faktiskt ta illa upp, även om du inte menar någonting illa med det du säger.

Men det är klart, vi som äter mediciner är knarkare, det måste ju stämma eftersom Magnus Betnér sa det i tv. Allt som sägs i tv och skrivs i tidningar är väl alltid korrekt va?

Han och många andra verkar inte förstå att de är förebilder och att andra tar till sig vad de säger, spelar ingen roll om de är komiker eller dansbandssångare. Ser man upp till någon, då lyssnar man ju även på denne.