Dagens rätt – Sönderskakat bord

När man gör saker på rutin märker man inte av att man gör dem. Det är ingen nyhet, de flesta vet redan om detta. En sak som jag och otroligt många andra håller på med är något som jag fyndigt nog kallar ”benskakningar” – Det är precis som det låter, ben som skakar.

När jag sitter vid ett bord brukar folk ibland undra vad det är för fel på bordet och varför det skakar. Efter att ha känt mig ett tag brukar detta inte vara något som finns kvar längre. Det är med andra ord alltid ett skakande bord när jag är i närheten.

Något som en arbetskamrat har börjat med (som jag tycker är hysteriskt roligt) är att smyga upp bakom mig för att sedan antingen sätta sin fot över min eller på något annat diskret sätt försöka förhindra mina dansande ben.

Det är en mycket behaglig variant om man jämför hur andra har gjort eller hur jag gör själv. Jag brukar (beroende på dag) slå på benen om det är riktigt jobbigt, slår jag själv kan slagen kontrolleras och då gör det inte ont utan lindrar smärtan/paniken som kommer i benen om jag sitter stilla.

När andra personer slår på benen brukar det däremot bli en helt annan sorts smärta, en sådan som gör ont och inte på det bra sättet.

Dagens tips  ifrån coachen är: Slå inte på hyperaktiva ben – Du vet inte anledningen till varför benen skakar, det kan vara för att förhindra smärta och då hjälper inte en hård smäll på benet. Det är bara att gilla läget och härda ut. Du får helt enkelt vänja dig vid att vissa personer inte kan vara stilla vare sig de sitter eller står.

Även andra kan skaka med benen

Om du är en utav dem som inte har ADHD men har riktigt jobbiga ben ändå. Läs lite om RLS då, det kan vara det du lider utav. Annars kanske du är en helt vanlig rastlöst själ. Vad du än är ska du veta att det är helt ok!