Fördelar med fungerande NPF

Det finns mycket negativa delar med NPF som alltid kommer fram i media och andra sammanhang. Vad många ofta glömmer är att det även finns många positiva egenskaper hos oss.

Om man tar en person med asperger till exempel, när allting fungerar som det ska. Alltså när rätt hjälp har infunnits och personen är mera i frid med sig själv, då finns det många fördelar. Den beslutsamhet som personen har och fokuset som lyckas läggas ner inom de områden som intresserar är imponerande då många stora professorer faktiskt har just Asperger.

Vi med ADHD, Tourettes och liknande har stora styrkor. Speciellt inom våra områden.

Snabbt arbete, uppfinningsrikedom och effektivitet utan dess like.

Sprid inte negativa saker om NPF

Försök istället att se till de delar som faktiskt har någon betydelse. Det spelar väl ingen roll om jag är dålig på att måla om jag är riktigt duktig på att snickra, eller? Försök att få fram de delar som är positiva.

När det fungerar med NPF

Efter att ha tampats länge med mig själv har jag sedan några år tillbaka lyckats hitta den jag är. Då är diagnoser väldigt viktig. Om man vet vad som felas, då är det väldigt mycket enklare att ta tag i de områden som krånglar och därmed lyckas få till en vardag som fungerar riktigt bra jämfört med hur det kan ha varit tidigare.

Det som är viktigt med att få en diagnos, om man mår dåligt vill säga är att då kan man få hjälp om det behövs. Alla behöver inte någon hjälp alls då deras vardag fungerar toppen ändå. Sen finns de som kan behöva extra stöd, då är det viktigt att veta vart problemet ligger för att man ska kunna få rätt stöd.

När saker faller på plats, då blir dagen mycket enklare.