Hur ska jag kunna göra en dag bra när jag inte vet varför den är dålig?

Om man hela tiden använder en negativ inställning till saker och ting blir ofta resultatet negativt, det är egentligen självklart. Men om man är inne i en dipp där det inte finns speciellt många korn av motivation eller glädje. Hur ska man då göra för att ändra inställningen för att få ett bättre resultat?

Det finns egentligen inget universalmedel att använda för att kunna ändra inställningar till saker och ting. Vad som däremot finns är ett litet hjälpmedel som du kan använda på vägen mot ditt mål.

SORK är något som jag rekommenderar till dig som behöver få en annan syn på saker och ting.

Nu menar jag inte någon liten Krösus ifrån en Bamseserie utan någonting helt annat.

Vad är SORK för något?

Jag har skrivit ihop en liten förklaring till vad SORK är som du kan läsa här. Om du kanske hellre vill läsa vidare här går det egentligen lika bra, jag ska förklara i all enkelhet hur det fungerar.

Att bygga upp något enligt en SORK-modell innebär i princip att du ska se hur ditt handlande påverkar dig både kortsiktigt och långsiktigt. Det som är bra med en sådan övning är att du på ett relativt enkelt sätt kan se framför dig vad det är som du gör och därmed kan du förstå varför konsekvenserna blir som de blir.

Givetvis är SORK ingenting som är 100% då det är du själv som gör jobbet, det som är viktigt är att du inte försöker hitta på någon annan lösning eller att du skriver ner det som du tror låter bäst. Tanken är att du ska säga som det är inte som du vill att det ska vara.

Läs mer här om du vill.