Inget stoppar amanda

När jag idag öppnade torsdagen gratistidning som jag brukar göra efter jobbet möttes jag utav någonting som gjorde mig otroligt glad.

19 åriga Amanda Segelmark var för ett år sedan med om en olycka där hon förlorade båda sina ben, detta är givetvis inte vad som gjorde mig glad utan att hon inte har slutat kämpa. Hon lever vidare trots att hon saknar sina ben.

Det som jag vill få fram är att Amanda är ett riktigt bra exempel på en person som är stark i sig själv och har en vilja att kämpa även om det kanske finns lite hinder på vägen till målet.

Trots att hon inte kan gå älskar hon att träna friidrott. Att se en sådan glöd i ögonen som jag fick se i tidningen gjorde mig alldeles varm inombords.  Hon har en dröm om att spinga med skenor precis som Oscar Pistorius (Bladerunner) – Dock kostar det massvis med pengar och är kanske ingen prio just nu för henne. Det stod även i tidningen att hon skulle tycka att det var häftigt att vara med i OS.

Jag kan utan tvekan säga, om Amanda är med i OS då har jag en anledning till att följa detta.

Förutom att hon har en kämparglöd som få äger hon även en av Sveriges coolaste ”rullstolar” – En ombyggd segway.

Förutom att hon är rätt cool är hon även först i världen med denna rullstol.