Kom igen nu, rakblad gör fina snitt

Jag fick ett par fina kommentarer när jag skrev inlägget ”Sagan om bloggen” häromdagen, det gjorde att jag givetvis fick en liten kick i baken och fortsätter här i samma tema som förra gången.

En snabbt ökande puls och snabba blinkningar utav en gulnat ljus framför mina ögon får blodsmaken att öka i munnen. Shhhhhhh hörs en väsande röst i 6.1 ljud där det är omöjligt att försöka rymma.

Shhhhhhh hörs igen, fast denna gången i mera rent format där man nästan kan förnimma något mänskligt i rösten. Med ett häftigt dunk försvinner alla ljud, ljuset försvinner helt och där i mörkret står han framför mig. Doften av svavel blir tydligare ju närmare gestalten kommer. Det enda som syns är ett par röda ögon och de kraftiga andetagen hörs mindre och mindre.

Ljuset kommer sakta tillbaka och visar snart att du står där framför dig själv. ”Du vet mycket väl att det enda som kan få dina känslor att svalna är ditt rakblad” säger Speculum till dig med värme i rösten. ”Ångesten lägger sig snart. Kom igen nu, rakblad gör fina snitt”.

 Vad betyder detta?

Att vara instängd i sig själv är något som många ibland känner att de är. För de personer som lever i en konstant oro eller något annat ångestrelaterat är självskadebeteende något som är väldigt vanligt.

För någon som inte ”är där själv” är det väldigt svårt att förstå varför man skär sig, svälter, super sig redlös, tar droger eller vad det nu än må vara som man gör. I de lägen där ångesten har etsat sig fast och håller dig i ett grepp som är helt omöjligt att ta sig ur är oftast självskada det enklaste sättet att snabbt kunna ta sig ifrån den laddningen eller panikångesten man känner.

Döm därför aldrig någon som har massvis med ärr på armarna. Du vet inte varför de finns där. Även om du själv tror att det enbart är för att personen söker uppmärksamhet. Om det nu är uppmärksamhet som personen söker, då är detta ofta ett rop på hjälp. Tänk på det.