Social fobi och stress är inte bra för en känslig mage

Jag är otroligt trött på att inte kunna göra någonting alls egentligen utan att bli otroligt stressad och få totalt magras. Varför kan jag inte en enda gång bara få ha en lyckad dag med mer än en sak inplanerad?

För en stund sedan var en vän och jag hos en annan vän för att ordna lite fel hon hade på sin dator. I flera timmar har jag gått omkring och haft ångestliknande känslor och haft otroligt ont i magen och varit nära att kräkas flera gånger.

Vad är det som händer?

Först och främst när jag kommer hem till min vän, då kan jag inte vara stilla. Vanligtvis kan jag knappt det heller, men nu var det mer tydligt. För mig själv iallafall.

Om saker och ting inte går exakt enligt min plan, då raseras allt som är planerat och jag börjar må riktigt dåligt och magen blir hårdast drabbad utav detta. Det som är mest jobbigt är att jag vill göra dessa saker men kroppen och psyket säger ifrån och hindrar mig.

Att social fobi är något som man måste arbeta med är en självklarhet, dock inte enkelt men det vet alla som har problemet. ADHD går inte att ”jobba bort”, antingen försvinner det när du växer upp, annars har du kvar det resten utav livet. Dock lär man sig hantera det mycket bättre vid vuxen ålder är när man var barn vilket är en mycket stor fördel.

Att vara stresskänslig är något som man lär sig hantera med erfarenhet, då väljer man oftast att hålla sig undan ifrån ”triggers”, men detta resulterar ofta i att man får ett mer begränsat liv då stress är en del utav vardagen vare sig man vill eller inte.

Dessa saker kombinerat gör saker och ting lite komplicerat och magen är något som ofta tar stryk. Lägg till tics på detta, då börjar saker och ting bli mera intressant.

Om insidan var synlig på utsidan

Där min mage är i totalt uppror, ”grodljuden” gör sig påminda, benen har varsin ”formel 1-bil” där ena benet drar i 300 knyck åt vänster medan ben #2 är på väg åt helt andra hållet. Utsidan är betydligt coolare, jag är lugn och pratar troligtvis i normalt tempo och ingen tänker på vad som finnes på insidan.

Om man bara kunde ha en moodring som kunde visa den panik som finns på insidan för att personer i omgivningen kunde förstå skillnaden på att visa sin ångest utåt och att inte göra det. Om man inte visar, då kommer man enbart att ladda upp lagret och det är nästan bara att räkna ner, för efter ett tag släpper spärren och totalt bryt är något som är oundvikligt.