Tourettes finns inte – Du använder det bara som en ursäkt för att få svära

Ja precis, nu slog du huvudet på spiken. Snälla gör det en gång till, fast hårdare. Detta är en utav de vanligaste fördomarna som jag har stött på, den och även de fina klassikerna som:

Alla mår väl dåligt ibland och du svär väl inte?

Båda dessa är dock sanningar, alla mår dåligt ibland och jag svär faktiskt inte alls. Jag tycker det låter hemskt illa och jag använder hellre stora ord. Inget ont emot de som svär, det är upp till var och en vad de vill fylla ut sina ord med.

Jag kan däremot säga att använda en funktionsnedsättning som en ursäkt till ett sämre beteende är något som gör mig väldigt irriterad. Det finns ingen som kan skylla sitt agerande på någon eller något annat än sig själv. Det spelar väl ingen roll att jag har Tourettes. Jag gör en massa konstiga saker och en mängd fula grejer ploppar ut ur min mun väldigt ofta, men jag kan inte skylla detta på att jag är en NPFáre.

Anledningen till att jag tar upp detta

Är ingen mindre än allas våran Blondinbella. Hon genomgår (genomgick?) en ADHD-utredning och skrev om detta på sin blogg. Det är många tummar upp för henne att hon går ut med detta som enligt många är en allvarlig sjukdom. Vi som kanske är lite mera belästa än så vet ju skillnaden mellan en sjukdom och en funktionsnedsättning.

I det inlägget hon skrev var det givetvis många som kommenterade, en del utav dem var väldigt elaka medan andra var lite mera vettiga. Jag ber dig, läs hennes inlägg och kolla igenom de kommentarer som finns längre ner på hennes sida, är du en utav dem som som hissar eller dissar henne efter det inlägget som du kan läsa här?

Jag blir bara väldigt trött och irriterad på hur illa människor kan bete sig. De verkar inte förstå att om du är en offentlig person eller en helt vanlig osynlig person som jag finns det känslor. Vad är det som ger dig rätt att såra någon annan bara för att du kanske inte delar dennes uppfattning utav hur saker och ting är? Tänk efter lite, är du själv helt perfekt?