Vad betyder egentligen ADHD?

Begreppet ADHD är något som de allra flesta har hört, det många däremot inte vet är vad det står för.

Attention Deficit- Uppmärksamhets underskott

Hyperactivity Disorder -Hyperaktivitetsstörning

Uppmärksamhetsunderskottshyperaktivitetsstörning

Detta kan kännas lite jobbigt att läsa för vissa, alla vi med ADHD är ju inte ute efter uppmärksamhet. Det bara blir uppmärksammat att vi existerar extra tydligt när vi studsar in i ett rum och skriker som en besatt, sätter oss ner på en stol och avbryter allt och alla medan kroppen fortsätter springa omkring i rummet.

Med lite Tourettes kan detta bli riktigt roligt då man sitter där med sina ordbajsattacker som ofta inte har något med samtalet i sig att göra. Det kan bli te.x

  • Nu ska det bli gott med en varm och fin kopp RÖV FI*** kaffe.

Jag kan ju säga såhär, mer än en blick har getts mig vid flertalet tillfällen. Om du även lägger till massa harklingar och fnysningar tillsammans med ett gungande huvud och några stänk tvång här och var, då har du en frukost på mitt jobb.

Tack och lov fungerar min medicin och jag kan ha perioder där jag inte enbart är lugn utan även vettig.