Vi tänker mer innan frukost än många gör under en hel dag

Jag såg en underbar bild på facebook som stämmer väldigt väl på mig och mina ADHD-syskon.

För dem som inte kan förstå hur vi fungerar är detta en väldigt bra beskrivning. Tankeverksamheten drar igång flera timmar innan vi vaknar om den ens har lugnat ner sig ifrån gårdagen. Innan jag går upp på morgonen har otroligt många tankar gått igenom mitt huvud.

I vissa fall är detta otroligt jobbigt, det finns de dagar då jag inget hellre vill än att dunka in mitt huvud i väggen bara för att tankarna ska lugna ner sig och ge mig lite ro. Men sen finns de andra dagarna, de dagar då jag känner mig väldigt glad över att ha en hel fabrik uppe i mitt huvud där jag kan bygga upp en hel värld utav olika händelser. Detta kan vara effektivt när jag håller på med olika projekt.

Nackdelen är att tålamodet inte finns där när man måste vänta, Rom byggdes ju som bekant inte på en dag och likadant är det med nästan alla projekt jag har för mig. Att planera saker och ting i flera år framåt fungerar alltså inte.

Jag älskar att tänka

Även om det väldigt ofta handlar om förväntansångest, spelar egentligen ingen roll vad jag tänker utan snarare att jag gör det. Det är lite som ett avsnitt av Scrubs när JD sjunker in i sina tankar.

Det är hysteriskt roligt att se, att vara likadan som han är. Även om hans karaktär är påhittad finns ju dessa förvirrad personer i mängder. Jag är stolt över att vara en utav dem. Är du som jag, en utav de tankspridda filurerna som alltid har något roligt att säga?

Skäms inte över den du är, var stolt istället. Vi hinner med mycket mera under en dag än de som tänker färre tankar. Bara fördelar.