Blir du förvirrad när en person med tourettes säger något dumt? – Vad tror du vi blir?

En sak som jag tror går förbi allt för många människor är att en person med Tourettes syndrom har känslor och även denne kan skämmas. Något som är välkänt är att människor skrattar åt det som de inte förstår, många gånger byts skrattet ut emot elaka kommentarer med påståenden som inte har ett uns sanning i sig. Borde inte det vara mer pinsamt än att ha tics?

Tourettes syndrom är ett illaluktande djur som angriper vid rädsla. Det är viktigt att du angriper dem först så att utrymme ej ges för deras angrepp.

Först och främst måste det ju tilläggas att alla personer med Tourettes syndrom inte springer omkring iförd en grön skogströja och en lie nere på stan och jagar pensionärer. Det är mera sällsynt, i de allra flesta fall märker du inte ens av att personen ”lider” utav NPF. Hur kommer det sig då att alla dessa människor angriper personer som de inte ens ser med ord som är påhittade?


Blir du förvirrad när en person med tourettes säger något dumt? – Vad tror du vi blir?

Men om du nu blir förvirrad utav en  person med Tourettes som säger något dumt, tänk då hur förvirrade vi blir. Att höra en person säga något konstigt/roligt är alltid roligt, men att säga dem utan att ha någon kontroll över munnen är inte alltid lika kul.

Om du går ner på stan och tittar runt en stund, kan du då med blotta ögat se vilken funktionsnedsättning någon där har (om någon)? Jag tror inte att du kan göra det, just därför kan de attacker du och dina kompisar sitter och gör mot någon slå tillbaka mot dig själv, för om du inte märker på någon annan om denne är funktionsnedsatt, då kanske det visar sig att du har en funktionsnedsättning.

Det är absolut inget fel med det, jag skulle inte vilja byta bort min NPF mot alla pengar i världen och jag välkomnar dig mer än gärna in till den syskonskara som kallas NPF. Det som är viktigast är att inte attackera någon som enligt dig är annorlunda, för vem är du att döma?

Vi är alla av samma skrot och korn, sen att vi kanske inte ser exakt likadana ut eller låter likadant hör inte hit. Tänk vad tråkigt om alla var precis som du.