Det är viktigt att äta mediciner utav rätt anledning

En sak som är rätt intressant för oss som är pillerätare eller egentligen för alla är hur de egentligen fungerar.

Vi kan ta Benzo tillexempel, du äter den bland annat för ångest och tillfälliga sömnproblem. Om man läser bipacksedeln står det att ångest och sömnproblem är biverkningar.

Vi kan ta Alvedon som ett annat exempel, du stressar och får ont i huvudet. Du tar Alvedon mot värken och får magsmärtor istället för huvudvärk. Då behöver du äta en annan medicin som heter Omeprazol för att minska magsyrorna.

Detta är bara några få exempel för att få fram poängen.

Det är viktigt att äta mediciner utav rätt anledning

Bara för att man kan ta ett piller för minsta lilla sak är det inte ett krav att man gör det, nu handlar det om tillfälliga mediciner såklart och inte SSRI-preparat som är viktigt att man äter regelbundet.

Att utsätta kroppen för onödig medicinering är allvarligt och kan skada dig mer än det gör nytta. Det handlar om leverskador och mycket annat. Sen är kombinationen alkohol-medicin väldigt farligt även om man inte tror det. En alvedon och en öl skadar din lever betydligt mycket mer än en alvedon ELLER en öl gör.

I vissa fall kan det vara bäst att härda ut, lite magont kan hjälpa med ett besök till toaletten eller kanske lite filmjölk och inte nödvändigtvis piller. Tänk på att du om regelbundet äter alvedon måste du trappa upp dosen för att få effekt, det är då det börjar gå över gränsen och närma sig ett beroende och insteg till starkare mediciner.