Det tar på krafterna att vara stark – Varför faller vi?

Många tror att styrkan ligger i att aldrig falla till marken, men den egentliga kraften som visar din styrka är när du ställer dig upp igen.
Jag har återigen hamnat i en svacka där jag inte riktigt vet hur det ska bli framgång i återhämtningen, alltså hur jag ska ta mig vidare.

Det är helt ok, mitt mål är inte hur jag gör det utan att jag gör det – det är här många gör fel, allt för mycket fokus läggs på tankar om vilket tillvägagångssätt som är bäst. Det finns inget som är bäst utan egentligen bara två. Det som fungerar och motsatsen till detta.

”Varför faller vi? För att vi ska lära oss att resa oss igen.”

Som den filmtok jag är finns det alltid en risk att ett citat slinker in här och var, denna gången är det ifrån Batman trilogin som Christopher Nolan har regisserat.

”Varför faller vi? För att vi ska lära oss att resa oss igen.” Detta är något som har följt de filmerna åt och det stämmer väldigt väl. Om vi aldrig upplever en förlust, då kommer vi heller aldrig att uppleva en verklig vinst.

Det är en mycket stor del utav livet, att lära sig vinna och förlora. Det som är viktigast är att vi inte slutar kämpa, även om ljuset ibland känns svagare än vad det borde göra. Att gå omkring med sorg, hyperaktivitet, tics och en hel del annat gör inte saken lättare. Men vinsten i det hela är att när jag tagit mig vidare ifrån detta stadie, då kan jag inget annat än att le och säga till mig själv ”Jag klarade det – Vägen hit var hård, men helt klart värt det”

Med risk för att upprepa mig måste jag ändå skriva ”Allt som är värt något måste man kämpa för”.