Första skolan för barn med autism – Dalby i Lund har tagit initiativet

Om en vecka börjar ombyggnaden av Polishusets gamla lokaler i Lund, deras första skola inriktad på autismspektrumtillstånd.  Det är föräldrar till barn med diverse diagnoser inom autismspektrum som har tagit initiativ till detta i ett samarbete med Autism och aspergerförubundet.
Navid Ghannad, en utav grundarna tror att detta kommer att bli bra och att andra kan lära sig utav dem, även kommunala skolor då detta projekt är en friskola.
Denna skola inriktar sig på de elever som inte kan gå i en vanlig skola. Fågelskolan, Tunaskolan och föreningen Kristofferus är särskolorna som detta projekt blir ett komplement till.
Förskola, grundskola, fritidshem och korttidstillsyn med plats för 30 elever är något som skolan kommer att inkludera där allt är anpassat efter den elevkategori.

Detta har jag väntat på

Helt underbart med något som detta då det verkligen behövs en satsning på barn med dessa behov. Fördomarna mot autistiska barn är rejält stora och ett initiativ som detta kan få andra att kanske öppna sina ögon och inse att autismspektrum inte innebär dumhuvuden som behöver låsas in.

Detta är steg ett, nu måste någon öka kunskapen inom andra tillstånd och minska på alla dessa hemska kommentarer och beteenden som andra har mot funktionsnedsatta. Vad tror ni, kan detta var det första steget mot ett samhälle som accepterar oss som är annorlunda?

Källa: Sydsvenskan