Läxläsande innan skolan kan få bättre resultat för elever med ADHD

Många barn med ADHD försöker verkligen göra sitt bästa i skolan, myten om de skrikande skitungarna som stör allt och alla stämmer nämligen inte in på precis varenda individ som många tyvärr tror. De som försöker kan många gånger hamna i skymundan och ges inte den hjälp som behövs.

En tanke gällande elever med ADHD

Om en elev ger järnet en hel dag i skolan och sedan får en mängd läxor som ska göras då kommer eleven troligtvis vara väldigt mycket tröttare än den vanliga eleven då våran energi är mycket högre under hela dagen och då blir vi givetvis tröttare och mer utslitna på kvällen vilket kan resultera i att läxorna utesluts ur den elevens eftermiddag.

Att testa läxläsning på morgonen istället för kvällen kan vara ett mycket bra alternativ då energin ligger på topp och eleven ger sitt allt då blir dagen i skolan bättre eftersom läxorna har blivit lästa tiden efter skolan kan fokuseras på något annat eftersom en hel dag i skolan tar egentligen knäcken på vem som helst.

Finns det någon forskning inom detta?

Läxor som ökar allt eftersom åldern stiger. Efter en hård dag i skolan är orken slut och energi för läxläsningen är som bortblåst. Om man tar hand om detta redan på morgonen då borde problemet vara löst – vad tror du?

Om du är med i tankarna eller om du har några egna vore jag mycket tacksam om du ställer upp och delar dina tankar bland kommentarerna.