Livet som en marionettdocka – natten ifrån helvetet

Ibland blir saker inte som man vill, det finns gånger då det ter sig precis tvärtemot. Natten till idag har inte varit den roligaste i mitt liv, min kropp har levt ett eget liv. Nu på morgonen när jag tänker tillbaka på mitt liv som en marionettdocka – det var verkligen natten ifrån helvetet.

Tourettes är inte alltid en välsignelse

Att vara trött och vilja sova är något som vi gärna vill göra lite då och då, igår var en utav kvällarna där jag ville lägga mig lite tidigare för att få vila ut riktigt rejält då det inte blir helnätter med sömn för mig speciellt ofta.

Ett par saker gick inte som jag ville på kvällen och då var det kört, jag kände mig som en marionettdocka, jag hade ingen kontroll över kroppen utan låg där och medan mitt ansikte, mina armar, ben och min mage levde ett eget liv, som att någon drog i ett litet snöre och gjorde narr över mig.

Att inte ha någon kontroll över kroppen är hemskt, det fanns ingenting jag kunde göra för att det skulle lugna ner sig. Det var hopplöst, fanns inget annat att göra än att acceptera och härda ut hur frustrerande det än var.

Att använda KBT när det gäller tics är något som är vanligt, men det var för mycket inatt. Det fanns inte en chans att jag skulle klara av det när jag var trött i den grad jag var och ju värre det blev desto mer frustrerad blev jag och då blir allt värre.

Det blir nog ett samtal till min läkare idag då det har blivit värre sista tiden. Nu är det dags att ta tjuren vid hornen och klara av dagen. Tack och lov gillar jag mitt jobb.