NPF och ätstörningar – ett verkligt faktum

NPF och ätstörningar är kanske något som många inte sammankopplar, eller det kanske precis är vad de gör. Man borde nämligen göra det bara för att NPF och ätstörningar är ett verkligt faktum.

De allra flesta känner till Anorexia nervosa och Bulimia nervosa, anledningen är att dessa är mest kända men det finns mycket mera som det inte pratas om lika mycket. Det som däremot inte är känt är anledningen till ätstörningarna.

Kan det vara nervsystemet eller något som har hetsat personen ifrån barndomen?

NPF och ätstörningar

Kan man vinkla på lite olika sätt men idag tänker jag bara ta med det som jag själv upplevt vilket troligtvis många kan identifiera sig i. Detta är egentligen inte en ätstörning på det sättet som du kanske tänker utan snarare på ett lite udda sätt.

Att inte känna hungerkänslor och enbart äta bara för att, det är något som jag har levt med i nästan hela mitt liv. Tack och lov börjar det vända mer och mer nu vilket gör att saker och ting blir mycket enklare. Att känna hunger är nämligen mycket hälsosamt.

I perioder kunde jag gå flera dagar utan att äta någonting alls, 3.4 dagar utan någon mat överhuvudtaget var ganska vanligt. Det som var problemet egentligen är ju hjärnspöken, för mig handlade det om att något i mitt inre sa åt mig att jag inte skulle äta vilket jag lyssnade på och efter flera år utav det slutade kroppen helt enkelt att uppfatta hungersignalerna.

Det är då problemen ökar rejält, utan bränsle startar inte en bil och det är likadant med kroppen. Om vi inte äter då fungerar inte kroppen, vi klarar inte av att stå emot diverse saker som tex godis, alkohol.

Alkohol är som bekant inte speciellt bra att få i sig på fastande mage, godis är lika illa det fast på ett annat sätt.

Ätstörningar kommer i en mängd olika former, men bara för att en utav dem är mer känd än den andra betyder inte det att den är mera farlig. Om du inte lider utav Anorexia nervosa utan något annat, då är Anorexian ofarlig för dig. Just därför är det viktigt att man ser till sig själv och inte jämför med andra då kan man nämligen ha symptom för 100 andra tillstånd, bara för att man känner efter lite extra och tror sig ”ha” något som inte finns där.

Vi med ADHD och annan NPF har en tendens av att gå ”all in” vilket gör att ätstörningar/missbruk kan bli lite extra aggressivt hos oss då vi går in i allt vi gör 100%.