Såhär aktiverar du ditt barn under en dipp – 7 enkla tips för en lyckad underhållning av barnen

Ett problem som många personer med funktionsnedsättningar har är att vi har en tendens av att hamna i olika former utav dippar. Under dessa perioder finns det inte mycket kraft och ork till att göra någonting annat än sitta inkurad i en rutig filt i soffan med en påse segaråttor som du vägrar dela med dig av.

Såhär aktiverar du ditt barn under en dipp – 7 enkla tips för en lyckad underhållning av barnen

Det som är en utav grundpelarna i detta är att du inser att du inte är ondskefull, att du hamnar i en dipp är inte ditt fel just därför ska du inte svartmåla dig själv. Nu är givetvis dessa tips inte anpassade för de som har ett spädbarn eller en ettåring utan snarare för dem med barn i en ålder där de har börjat bli lite mera självständiga.

Fantasin får inte sätta gränser.

 1. En läsare skrev att hon brukar låta hennes barn sminka henne eller leka frisör. När hon gör det kan hon samtidigt vara passiv och ändå underhålla barnen på ett positivt sätt.
  .
 2.  Något som är väldigt vanligt som fungerar även de gånger när man inte är i en dipp är en film som ditt barn tycker väldigt mycket om. Det bästa är om du själv inte gillar den för då är det lättare att somna för att du ska få din chans till att komma ifrån din dipp.
  .
 3.  Om du har planerat att måla om i lägenheten/huset kan du passa på att låta barnen måla lite vad de vill på just den väggen. Då får de göra något som betraktas som busigt och då kommer de ha fullt fokus på detta.
  .
 4. Ha en vän som fungerar som en ”nödlösning”. Dippar kan bara komma pang bom, just därför kan det vara toppen med en vän som kommer till dig och leker med ditt barn eller kanske går på bio eller någonting liknande.
  .
 5.  Låt barnen måla tatueringar på dig. Att låta sitt barn använda fantasin till att skapa ett konstverk på sin mamma/pappa är riktigt roligt för att om man göra saker och ting på ett annorlunda sätt blir resultatet även annorlunda om man jämför med att rita på ett papper.
  .
 6. Har du en surfplatta finns det mängder med utbildade och roliga spel som barnet kan spela själv.
 7. Det är viktigt att du är ute även om du är inne i en låg period. Gå ut med barnet och plocka blommor/löv som barnet sedan kan göra diverse saker med. Tex torka och måla dem. Att pressa blommor kan vara en spännande utmaning för barn som du själv inte behöver vara med på.

Återigen det är inte skamligt att må dåligt. Även om du får höra ifrån andra att de anser att du är otillräcklig för ditt barn. Alla människor är olika, sättet h*n är mot sitt barn behöver nämligen inte fungera på ditt barn.

Vi kan inte annat göra än vårt bästa, det är viktigt att inse det.

Har du några andra tips?

Skriv gärna dem som en kommentar.