Slitage på kroppen – Tics sliter ut leder

Jag har under många år haft olika tics, i flera år visste jag inte vad det var som hände med kroppen utan lät det bara hända och blev egentligen bara förvirrad utav dem. Med facit i hand känner jag att det hade varit väldigt bra om mina diagnoser sattes tidigare för då skulle jag mycket tidigare kunnat börja bearbeta det som sliter på kroppen, alltså tics.

Alla tics sliter, men om du bara under en kort perioder har dem är det inga problem och du behöver inte göra speciellt mycket åt dem. I mitt fall finns det några tics som jag har haft ända sedan jag var barn, ett utav dem är i benen.

Slitage på kroppen – tics sliter ut leder

Efter att i över 20 år ticsat med benen och i över 10 år haft ont i dem börjar det nu bli ganska jobbigt. Flera gånger per vecka haltar jag och varje dag behövs massage över mina knän för att spänningar och smärta ska lätta.

Många jag känner har blivit helt vansinniga utav att jag aldrig kan vara stilla med benen, de verkar tro att det är frivilligt att sitta och skaka med hela kroppen och se ut som en narkoman på avtändning.

Mina ben värker väldigt mycket och det finns ingenting jag kan göra åt det. Förutom en sak och det är att träna, dock tar inte träning bort all aktivitet i benen men den minskar tack och lov. Jag har idag pratat med min arbetsterapeut om detta och en sjukgymnast skall rådfrågas och möjligtvis ska jag ”få” en sådan. Det vore toppen om denne skulle kunna hjälpa mig, vill helst kunna använda mina ben i framtiden utan att det ska göra ont och vara jobbigt hela tiden.

Detta är en utav baksidorna med att  ha tics, det sliter på kroppen och gör efter ett tag ganska ont.  Nästan varje dag får jag panik utav smärtan i benen och vet knappt vad jag ska ta mig till.

Jag sitter på huk relativt ofta, det brukar kännas bättre i benen då, men bara en kort stund. Tack och lov finns det de dagar då det knappt märks av, de dagarna blir dock allt mer sällsynta.

Tips på hur jag ska göra mottages gärna.