Social fobi styrd av årstider – vilken är din tid?

Sommar, höst, vår eller vinter. Vilken utav dessa årstider är värst för din sociala fobi? Detta kanske låter konstigt men man styrs utav omgivningen likaså i detta fall, jag ska förklara varför sommaren är den absolut värsta årstiden för mig.

Det som gör att sommaren är riktigt kass för mig är bland annat vädret, ja tro det eller ej, (jag gillar inte värme) många andra faktorer spelar även in här.

Lite kortfattat kan det se ut såhär:

  • På sommaren är det meningen att du ska vara ute i det fria mer, då man ska vara ute när många andra är det samma blir stressen lite extra påtaglig.
  • Att se alla dessa perfekta personer ute i den ”lättklädda perioden” är väldigt jobbigt. Alla jag ser har perfekta kroppar, riktigt snygga kläder som sitter perfekt, de luktar till och med underbart trots att de svettas något hejdlöst, vilket inte heller syns. De är ju perfekta. Då ser jag felen hos mig och stressen inom mig ökar då jag vet att alla ser den personen som skiljer sig ur mängden. Även om jag inte är 3 meter hög och väger 500 kg känns det som att jag gör det.
  • Tiden man spenderar utomhus är längre än under den mörka perioden, många festar extra hårt och det hörs om man bor i en lägenhet. Alla livliga personer som låter mycket halva dagen och hela natten gör att viljan till att ta sig ut till dessa hemska och perfekta personer minskar väldigt mycket, att vara inne känns mera lockande.

Social fobi är ingenting som är trevligt, det påverkar oss som lider utav det väldigt mycket. De som inte förstår varför någon av sina vänner drar sig extra mycket för att göra någonting som innefattar socialt samspel skulle gärna få byta med mig en jobbig dag.

Att stå i en kö inne på den lilla Ica-butiken där jag bor och svettas, vingla och hyperventilera bara för att en person står bakom är en fruktansvärd känsla. Tack och lov mår jag mycket bättre när jag kan gömma mig under massa kläder. Att ha på sig en stor varm skinnjacka när det är 25 grader varmt ute är dock ingen hit.

Social fobi styrd av årstider – vilken är din tid?

Vilken tid på året känns det lättare för dig? Dela gärna med dig utan dina erfarenheter.