Är du per automatik deprimerad bara för att du har ADHD?

Många med ADHD äter antidepressiva mediciner, hur kommer det sig egentligen? Det finns en mängd olika vinklar och sätt att se detta på och ett utav dem är detta:

När man lever ett odiagnostiserat liv finns risken alltid att man kan må lite dåligt pga att man inte riktigt kan sätta fingret på vad det är som händer och sker i kroppen och huvudet. I flera år åt jag en mängd antidepressiva medel för att öka mitt välmående och dämpa den ångest som jag kände efter att ha ”spelat ett spel” hela livet.

Jag är förespråkare för medicinering, om rätt person skriver ut dem, någon som inte ger en felaktig diagnos och sedan sätter dig på en pillerdiet. Det är nämligen felaktiga diagnoser som gör att många mår betydligt sämre än vad de borde göra.

ADHD finns även utan diagnos

Det finns jättemånga som lever med odiagnostiserad ADHD som lever ett helt fungerande liv, i de fallen känns det överflödigt med diagnos. De mår alltså bra.

Om du inte mår bra utan att du lider utav något inom dig, då är det viktigt att utredas och om behovet finns även medicineras. Att leva felmedicinerad är ingen höjdare, jag förlorade några år utav mitt liv pga detta och jag önskar ingen det samma. Just därför rekommenderar jag inte mediciner till någon som inte har gått igenom en grundlig utredning först.

Har du ADHD betyder det inte att du är deprimerad, ibland räcker vetskapen av vad du ”har” för att välmåendet skall infinnas.  Lyssna heller inte fullt ut på vad en läkare säger om medicin, du har rätt till dina egna åsikter och måste även dela med dig utav dem till läkaren. Vill du inte då finns det inget krav att du måste gnaga piller.

Är du per automatik deprimerad bara för att du har ADHD?

Nej, absolut inte. Men om du som jag levde ett dubbelliv där du var tvungen att dölja den du var/är då finns risken att du kommer åka på själsligt pisk och det är inte bra. Att reparera ett skadat psyke är inte lika enkelt som att gipsa ett ben.

Ta vara på den du är, dölj inte eller spela spel. Det finns ingen anledning, du är en pärla precis som du är. Glöm aldrig det.