Är försäkringskassan till för att hjälpa eller stjälpa?

Försäkringskassan har under många år varit toppen, de har fungerat felfritt för oss som behöver dem, även för dem som inte behöver nyttja dem men gör det bara för att de kan. Detta försöker de givetvis råda bot på och med nya strikta regler ifrån samhället är de hårdare än någonsin.

Det tycker jag är väldigt bra, helt ärligt. Nackdelen är att när vi som ärliga personer söker hjälp hos dem utav diverse anledningar hamnar i skymundan och får problem, då får vi rejäla problem.

Är försäkringskassan till för att hjälpa eller stjälpa?

Givetvis är de här för att hjälpa oss, men tack vare att många bluffmakare utnyttjat systemet för egen vinning drabbas vi som är i behov utav dem.

Något som jag strävar efter och har gjort i flera år är att vara ärlig, det har jag lärt mig utav min morbror som är en otroligt stor förebild för mig. Det känns bara jobbigt när man försöker göra saker rätt och riktigt och hela tiden får bakslag efter bakslag. Måste man vara oärlig för att det ska fungera?

Till er som bluffar

Vi är många i detta land som behöver försäkringskassan, speciellt när det handlar om ekonomi vid sjukskrivningar. Att någon som inte har behovet utnyttjar detta för egen vinning är elakt och egoistiskt – Är du frisk, ta vara på det istället för att förstöra för de mindre lyckligt lottade.

Var inte en sådan som förstör, försök istället att bli en ärlig person som hjälper istället för stjälper. Det sover man mycket bättre av.