Dag 3 är här – Kommer jag uppfattas som otrevlig idag?

Det är inte många ord jag har sagt under de två dagarna på kursen vilken kan medföra att folk kanske uppfattar mig som otrevlig. Hade ett samtal med en utav deltagarna igår under en uppgift vi hade tillsammans, där var det mycket enklare att föra en dialog istället för i gruppen där vi är ca 20 personer.

Jag är verkligen inte otrevlig, har svårigheter med att prata bara. Det fungerar inte med matsalen, om jag lyckas gå in är det bara att vända och gå ut igen. Har inte ätit någonting alls där, inte druckit mer än vatten som man får utanför klassrummet.

Har en röst inom mig som säger ”Nej” och det går inte att ta sig förbi den.

Under dagen ska vi ha flera grupparbeten och då ska jag försöka att prata. Behöver ändå föra en dialog. En stor fördel med att jag inte pratar är att det blir väldigt mycket enklare att lyssna på föreläsaren. Lär mig otroligt mycket.

Dagens mål:

  • Dricka kaffe på skolan.
  • Prata med någon deltagare.

Det vore härligt att kunna göra det för att enbart dricka en mugg kaffe på morgonen känns ovanligt och det skulle kännas bra att kunna ha någon att prata med under rasten istället för att stå ensam någonstans och gömma mig.

En bra utmaning – Även fast spänningshuvudvärken finns är det helt klart värt varenda smärtsamma pulsering i huvudet.