Dagen D har anlänt – kommer jag att se ut som en robot eller inte?

En dag jag har längtat efter samtidigt som den inte har varit det minsta lilla lockande har anlänt. Måndagen den 12é, primärvården ska kolla på min hand. Kommer jag att få en ortos, en dom eller kommer jag helt enkelt få härda ut?

För några månader sedan spräckte jag ett finger på jobbet, det gjorde väldigt ont och även om den andra handen svullnade upp fanns det bara en spricka i den ena tack och lov.

Att svullnaden inte lägger sig och att värken är ständig är ingenting som är speciellt roligt, vissa dagar kan jag inte ens hålla i en flaska ketchup. Att verken har spridit sig till två andra fingrar och gått ner i handleden gör det hela ännu jobbigare, hur ska jag göra för att bli kvitt detta?

Tanken bakom en ortos

Tanken bakom en ortos är att minska belastningen och påfrestningen på den kroppsdel där den används, i mitt fall handen. Att ha någonting som stabiliserar upp kanske kan hjälpa mig att fungera i arbetet trots den smärta som ständigt finns där.

Jag hoppas verkligen att någonting kommer att hända, för att ha en hand som sakta men säkert försämras är ingen höjdare. Nu låter jag kanske löjlig, men det är inte enbart skadan på jobbet som påverkar mig.

Jag vet inte om det är tics som jag har i mina händer eller om det är något annat, men mina leder i både händer och ben har fått ta mycket stryk under åren.

Fasansfull insikt utav framtiden

Om inte jag sätter igång med en mera seriös träning, då kommer inte bara min hand att försämras utan även mina ben.

Att ha Tourettes syndrom är ju som bekant inte bara en välsignelse, mina tics i benen har jag haft i över 20 år och det har börjat slita rejält på mig. Min pappa och jag delar troligtvis samma problematik och hans ben är helt sönderslitna och han kan knappt gå vissa dagar.

Då smärtan har ökat rejält och jag har haft samtal med både läkare och arbetsterapeut är remiss skickad och jag kommer troligtvis att få en sjukgymnast som ska hjälpa mig med att få bukt på mina ben och därmed kunna förhindra eller kanske bara förhala det oundvikliga.

Men om jag vill kunna leva ett normalt liv i framtiden måste mina leder på något sätt behandlas, fortsätter det som det gör nu kommer jag ha stora svårigheter inom några år.