Du är inte svag för att du äter medicin

Många tror att medicin är den svages väg till bättre hälsa/välmående. Det stämmer inte, att våga ta steget först till läkaren och öppna dig i flertalet samtal för att försöka komma fram till vad som kan vara fel, detta är styrkeprovet.

Att knyta den första kontakten med en läkare är alltid svårast men när det steget är taget öppnas en helt ny värld, vården. Det är inte pinsamt att be om hjälp, du måste inse det.

Här kommer ett citat ifrån en läsare.

Jag har en vän som tack vare olika mediciner har fått ett ganska drägligt liv. Från att ha under många år ätit smärtstillande, ångestdämpande, diabetesmedicinern, sömntabletter mm. var hon trött på pillerknaprandet. Hon bestämmer sig för att lägga av med vissa ( vet ej vilka) med påföljd, hemska mardrömmar som tog all glädje från sömnen. Hon ville verkligen inte äta mera men beslutet efter en tid blev ändå att fortsätta som tidigare. Livet blev åter lättare att leva. Glädjen tillbaka. Ibland är livet tyvärr så att äta tabletter är ett måste. Det är ju verkligen man själv som får ta ansvaret vad man gör med sitt liv även då man medicinerar. Min vän har verkligen varit så aktiv, med på det mesta och positiv I sin situation. Det tror jag har gjort livet lättare för henne. Beundrar henne verkligen.

Detta är något som är väldigt intressant

Hon får må bättre, minskad ångest och liknande tack vare medicin, hon provade utan men då fick hon stora problem. Nu vill jag inte att du tänker att man kan bli dålig precis när man lägger av med medicin för denna personen slutade inte bara en dag för att börja dagen efter.

Att vara såpass stark att du vågar äta en medicin gör att du kommer bli ännu starkare. Ibland behöver man en knuff på vägen till sitt mål, det är inte skamligt att be om hjälp.

Men det är viktigt att inse, du blir inte återställd efter ett piller. Du kan behöva äta medicinen under lång tid och även kombinera denna med bland annat KBT. Medicinen hjälper dig ”bara” att klara av det du bör göra. Tänk vad skönt att få minskad ångest och bättre sömn.

Vart ligger skammen i det?

Om du vill får du gärna skriva varför du äter dina mediciner (om nu några) – Du behöver inte säga vilka men att få fram skillnaden på före och efter vore bra. Det kan hjälpa någon som tvekar till hjälp utav rädsla.