Kan detta råda bot på min smärta?

Jag spräckte mitt finger på jobbet för flera månader sedan, tänkte inte speciellt mycket på det då jag utav någon konstig anledning inte accepterar smärta utan kör på som vanligt ändå. Enveten brukar folk kalla mig.

Att arbeta med det jag gör innebär att mina händer är ett instrument som används dagligen, vissa dagar till att bära tunga saker hela tiden medan andra dagar handlar mer om finlir. Det som är extra jobbigt är att det egentligen inte spelar någon roll vad det är jag gör, min hand svullnar upp och börjar göra väldigt ont utav det mesta, en bra dag innebär bara olustigt pulserande i handen, andra dagar kan jag inte ens hålla en flaska ketchup.

Min sambo är undersköterska och djurvårdare, hon har känt igenom mina leder och har tjatat på mig länge om att jag borde söka för detta. Då jag inte vill vara en gnällig person försöker jag att strunta i smärtan och jobba på som vanligt istället, nu går det inte längre.

På måndag ska jag till primärvården där jag troligtvis kommer att få en ortos som förhoppningsvis kommer underlätta och minska på problemen jag har. Om det fortsätter som det gör med mina tics, då kommer jag troligtvis att få flera då mina leder börjar ta lite väl mycket stryk.

Har du någon erfarenhet utav ortoser? Dela gärna med dig, vill veta mera.