Om du kan få en person att förstå, då finns det en mindre som dömer

Jag satt och kollade på Family Guy för en stund sedan, i en nyhetssändning som visades i programmet berättade de vad nyheterna skulle handla om denna gång.

Bland nyheterna fanns detta: Finns Asperger på riktigt eller är det bara en ursäkt för barn att vara ohyfsade?

Family Guy är ett program som gillar att provocera, de lyckas allt som oftast med detta och hatten av för att målet verkar nås gång efter gång.

Gång efter gång får jag höra att ADHD inte finns, Tourettes syndrom är bara en modefluga och OCD är bara löjligt. Varför kan inte andra acceptera att det finns saker de själva inte kan förstå?

Verkligheten ser annorlunda ut

Hur gärna vi än vill att allt ska smaka gott, lukta underbart och allt ska vara som slutet på en gullig barnfilm stämmer inte detta överens med hur saker och ting faktiskt ser ut.

Någonting måste justeras, och det nu. Om du har en vän/bekant som pratar ner funktionsnedsättningar tycker jag att det vore väldigt lämpligt om du skulle ta och berätta om hur det faktiskt ligger till.

Om du gör något, och om jag gör något då kanske vi lyckas få en person att lära sig något nytt och då kan även denne dela med sig utav verkligheten. Dela gärna min blogg till andra, jag är väldigt öppen med hur saker och ting ligger till.

Tänk om ett barn med Asperger kan få gå till skolan utan att bli mobbat för att h*n är ”annorlunda” – Tänk om ordet acceptera inte bara fortsätter vara ett ord utan även en verklighet.

Vore inte det toppen?