Utan rätt rutin kommer mardrömmarna fram

Utan rutiner och mönster, färger och former blir dagen och natten ofta lite rubbad för mig. Att få till vissa moment är extra viktiga än andra då jag utav någon konstig anledning får mardrömmar annars.

Det är väldigt störigt om jag är trött att jag måste gå igenom ett vissa ritualer innan jag kan somna utan att vakna med skyhög puls efter en mardröm. När jag lägger mig i sängen måste det se ut såhär:

  1. Rygg
  2. Högersida
  3. Rygg
  4. Vänster sida
  5. Rygg
  6. Mage
  7. Rygg

Om jag inte ligger på det sättet i den ordningen blir natten verkligen inte rolig. Tack och lov kan jag efter denna ”ritual”  vrida och vända på mig lite hur jag vill.

För några år sedan var det andra saker jag var tvungen att göra innan jag skulle sova för annars skulle jag åka på en blindtarmsinflammation. Det kan låta väldigt konstigt att man måste göra vissa saker för att förhindra händelser.

Jag läste tex igår om en tjej som satt och blundade på bussen, annars skulle hon vara tvungen att räkna alla på bussen. OCD är inte alltid charmigt, ofta är det harmlöst men det kan gå till överdrift och bli riktigt farligt.

Välj dina strider

Om du har OCD är det viktigt att du väljer dina strider om du vill arbeta med dina tvång. Om du har många är det i stort sett omöjligt att göra sig av med alla, välj därför de som du mår sämst utav, de andra kanske inte har speciellt står påverkan på dig ändå.

Att använda KBT är något som är viktigt för att kunna ta sig förbi dessa svårigheter.