Varför ser andra ner på mig och hur ska jag hantera det?

Oj vad jag har kämpat med detta, varje dag får jag blickar och kommentarer av andra som inte tycker att jag passar in i deras världsbild.  Man kan säga att om jag som en intelligent person säger något som är den andre inte förstår, då är det jag som är dum.

Jag går inte omkring och säger ”jag är smartare än dig” för det går inte, jag har ingen aning om hur smart du är. Varför gör då andra det emot mig?  De tror att bara för att jag inte svarar på en kommentar att jag automatiskt har förlorat den verbala fight som någon tydligen har med mig.

Varför ser andra ner på mig och hur ska jag hantera det?

Varför, det är en mycket bra fråga. Många skulle säga klassikern ”De är bara avundsjuka” – Det kanske stämmer, men om man inte lever tillsammans med Bamse och hans vänner ser verkligheten lite annorlunda ut. Avund är inte alltid vad som får andra att se ner på dig.

Om du Gud förbjude skulle ha en åsikt som inte passar in i det som kallas för ”norm” då är du stämpad som en idiot, en utböling med samma värde som en utgående modell på madame Tussauds.

Att vara en utav dem som blir synad utav den onda skaran är ingen rolig sak, men varför ska du bry dig? Hur man än vrider och vänder på saker och ting är vi alla kategoriserade vare sig vi vill eller inte och just därför finns det inte en chans att vi alla passar in överallt.

Jag är sär men stolt

Vet du varför? Den vise Camilla Larsson sa att sär betyder särskild, det betyder att du är speciell. Jag tycker det är underbart att vara speciell, jag kommer aldrig mer i mitt liv skämmas för att någon inte förstår de tankar som finns inom mig. Jag delar med mig utav allt jag har med största glädje och tänker fortsätta göra det fram tills den dagen då sär inte längre är ett skällsord.

Att stå över det som gör att folk tror du är under gör dig till en vinnare, du behöver inte bevisa något för någon annan. Det räcker med att du själv vet hur det ligger till.