Gårdagen var en succe – Jag gjorde det omöjliga

Jag är otroligt glad just nu, julbordet igår var en succe. efter julbordet var det dags för mästartestet, något som inte har skett på väldigt länge – krogen en fredagskväll.

Jag gick emot min sociala fobi igen och lyckades över förväntan. Det som gjorde att problemen inte blev speciellt stora denna gång var att jag la min fokus på något helt annat än omgivningen, mina arbetskamrater.

Någonting som är väldigt effektivt vid sociala sammanhang som brukar vara jobbiga är att lägga fokuset på någonting där man känner sig trygg, ett skyddsnät där tryggheten infinner sig.

En utav mina nya favoritpersoner är den piercade filuren jämte mig, en mycket god arbetskamrat som är en riktig pärla och börjar  bli en god vän. Det är viktigt att använda sig utav de som får en att må bra för att kunna klara sig igenom de tuffare delarna i livet.

Många har svårt att tänka sig att jag som är 185 lång och väger runt 100 kan lida utav social fobi vilket gör det hela lite krångligt, men nu har de vant sig och vi skämtar istället en del om det vilket underlättar en hel del.

 Hyperaktiv, ticsande med rädsla för omgivningen

Att vara en person som är välsignad med både ADHD och Tourettes är någonting jag är tacksam för, det kan bli lite komplicerat i sociala sammanhang när social fobi är inblandad men om man bortser ifrån allt det och istället försöker att ”bara var” då kan det i många fall bli lite lättare att hantera det som är jobbigt.

Jag säger detta.

Sofia, Jonas, Camilla, Ulle, Cissi, Sara, Annelie, Christian och Håkan. Ni gjorde gårdagen väldigt bra, tack för att jag fick vara med och dela den med er.