Hur man skalar bort onödiga måsten i sitt liv – 5 viktiga tips

Många är vi sådana som hela tiden vill vara alla andra till lags till varje pris. Det är jättebra, fram till då vi glömmer bort oss själva. Något som är viktigt för att inte öka takten och för att sedan springa in i väggen med huvudet före är att tyda de signaler som finns där.

Här kommer några tips på hur man gör för att skalan bort de onödiga måstena som finns i vardagen, de som suger musten ur dig.

Hur man skalar bort onödiga måsten i sitt liv – 5 viktiga tips

 1. Lär dig säga nej.
  Detta är lättare sagt än gjort tycker du nog, jag håller med. Att säga nej är något som jag tampas med i stort sett varje dag, eller rättare sagt bristen av att kunna säga det. Det viktigaste är att lära sig att du inte hela tiden måste ställa upp för allt och alla.
 2.  Lyssna på dig själv
  Skillnaden mellan att lyssna och höra är enorm, lär dig skillnaden. Det kommer göra underverk för dig.
 3.  Lär dig tyda kroppens signaler
  Något kan vara fel om du helt plötsligt blir argare/surare/grinigare/ledsnare än du brukar. Det kan vara lämpligt att börja se över vad man egentligen gör på en dag, det kan överraska dig.
 4. Lär dig prioritera rätt
  Du kan inte vara överallt hela tiden. Vad är viktigast att ta tag i? Även detta kan överraska dig, det viktigaste är nämligen du själv. Vi som gärna hjälper andra glömmer ofta bort oss själva.
 5. Det är inte ondskefullt att säga nej ibland
  Jag blir inte hornbeklädd, Jag blir inte hornbeklädd, Jag blir inte hornbeklädd. Man blir faktiskt inte en ondskefull demon av att säga nej. Säg nej, vila och ta igen dig. Du behöver det.

Självklara tips som alla redan vet

Att leva samma som man lär är inte enkelt, ibland måste man faktiskt tänka igenom det man säger till någon annan för att sedan fokusera på det själv.
Detta var självklara tips som du redan visste om, men tänker du på dem? Troligtvis inte.